На Камінь-Каширщині йде незаконна вирубка лісу. Називають такий цинічний лісоповал санітарною рубкою. І кажуть, що це боротьба з короїдом. Тим часом пошкоджені сосни лісівники не чіпають, а зрубують сотні здорових дерев, які потім ідуть на продаж.

Читайте також: Чому керівництво лісової галузі повертає на посади хабарників на Волині

Люди розповідають, що працівники лісгоспів рубають ліси ділянками по кілька гектарів за раз. Тим часом самі лісівники стверджують, що таким чином вони борються з короїдом. Але чомусь зрубують не понищені сосни, а здорові дерева, які коштують чималих грошей. Місцеві стверджують, що деревина відправляється у невідомому напрямку, а кошти за неї до бюджету не надходять. Натомість, для мешканців району лісгоспи продають ту ж саму деревину за шалені гроші.

Зазначимо, що керівники лісогосподарських підприємств пообіцяли представникам самоврядування району та селянам санітарні рубки без погодження з місцевими громадами не проводити. Однак обіцянки швидко забулись.

Селяни зазначають, що колоди везуть непроштамповані і без жодних документів.

Мешканці Камінь-Каширського району звертались до правоохоронних органів, щоб ті перевірили наскільки законна вирубка лісів. Щоправда, на заяви людей про вивезення лісу без документів правоохоронці не реагують.

"Під прицілом" дізнався у головного лісничого "Камінь-Каширського лісового господарства" Фіца Василя Юрійовича, що насправді відбувається в районі і куди йде весь ліс.

Коментуючи питання про масову вирубку лісів у районі та повну бездіяльність і навіть потурання влади у цьому питанні, Василь Юрійович на підвищених тонах відповів, що нічого незаконно ніхто не робить:

"Боже, хто вам цю дурню сказав? Це неправда! У вас є докази? У вас є перевірена інформація від тих, хто насправді має дозвіл це перевіряти?", – відповів головний лісничий.

Нагадаємо, що практично весь Камінь-Каширський район уже багато років бореться із незаконною вирубкою лісу. Майже у кожному селі люди виступають проти цього.

Читайте також: У селі на Волині масово вирубують ліс

Окрім того, що лісівники завдають непоправної шкоди лісам, вантажівки, які перевозять колоди, вщент розбили дорогу між селами Оленино та Рудка Червинська, яку відремонтували не так давно.

Також "Під прицілом" поцікавився у Василя Юрійовича і нинішнім станом дороги, проте він відповів, що їхні машини там не їздять:

"Дорога між селами Оленино та Рудка Червинська не нашого масиву і наші машини тудою не їздять", – коментує чоловік.

Тож хто має відповідати за понищені автошляхи?

Складається враження, що місцевим лісничим байдуже до шкоди, яку вони приносять району, а місцева влада і поліція просто покриває і потурає незаконному вивозу лісу, кошти за який осідають у кишенях окремих персон, а не у бюджет громади.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter