У Києві на Майдані Незалежності попрощались із загиблим на сході держави Тарасом Матвіївим, який за наказом президента Володимира Зеленського став Героєм України посмертно. 

Читайте також: Повідомили, коли і де прощатимуться з загиблим на Сході захисником з Волині

Матвіїв загинув 10 липня цього року від ворожого снаряду, врятувавши двох бійців ціною власного життя. Матвіїв Тарас Тарасович народився 18.02.1989 року на Волині, після закінчення середньої школи у 2006 році вступив на навчання до Львівського національного університету імені І.Франка, який закінчив у 2011 році, здобувши фах журналіста. Працював на телеканалах Києва та мас–медіа Львівщини. 2011 року закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. До військової служби він був журналістом кількох національних телеканалів, а також працював у низці видань. 

У лавах ЗСУ пройшов шлях від солдата до офіцера, командира взводу 24-ої механізованої бригади ім. Короля Данила. Брав активну участь у Революції Гідності, був співкоординатором "Пошукової ініціативи", членом громадської організації "Українська галицька асамблея", засновником громадської організації "Народний легіон". 

"Тарас Матвіїв на фронті від початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. 

На жаль, сам загинув від ворожої міни. "Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою", – заявив президент Зеленський під час підписання наказу про присвоєння звання Героя України посмертно з удостоєнням ордена "Золота Зірка"

Читайте також: На Донбасі вбили українського військового медика під час евакуації загиблого бійця

Бійця поховають у Жидачеві 15 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook