На стадіоні "Авангард" у Луцьку можуть відкрити ринок сільгосппродукції для місцевих фермерів, аби ті мали можливість реалізувати свою продукцію, а лучани могли придбати все необхідне не в продовольчих супермаркетах. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці народний депутат Ігор Палиця.

Читайте також: "Владикам треба було піти на більш радикальні кроки": Ігор Палиця про протидію коронавірусу (відео)

З його слів, Фонд "Тільки Разом" готовий закупити 350 палаток і торгове обладнання та надати його безкоштовно для користування підприємцям; порядок і контроль за санітарними нормами буде здійснювати поліція і муніципальна варта, а обмежена територія стадіону дозволить слідкувати за дотриманям безпечної дистанції між продавцями та покупцями.

"У зв’язку з карантином і відсутністю навіть не допомоги, а хоча б елементарної реакції зі сторони державної влади, ситуація на місцях стає катастрофічною! За півтора місяця з початку обмежень все,що було зроблене для боротьби заради здоров’я українців і збереження надії на майбутнє, було зроблено за рахунок місцевих бюджетів! Фінанси на місцях закінчуються, терпіння в бізнесу закінчується, надія на Киів закінчується, залишається тільки віра в самих себе!

Тому, враховуючи безвихідне становище фермерів та підприємців, хто не має можливості продати вироблену та вирощену ними власноруч сільгосппродукцію та враховуючи бажання людей мати цінову та якісну альтернативу продовольчим супермаркетам в місті Луцьку прорахована можливість, зі збереженням всіх санітарних норм, відкриття місця для торгівлі на території центрального стадіону.

Територія стадіону повністю огороджена, що дає можливість контролю входу та виходу, з дотриманням максимально дозволеної кількості покупців всередині. З розрахунку 20 метрів квадратних на одного покупця, та відстані між торговими палатками по три метри по вертикалі та горизонталі, на стадіоні може знаходитися одночасно 350 торгових палаток, 500 покупців, та 250 місць для парковки авто за межами.

Читайте також: Лучани отримають перші продуктові набори від фонду Ігоря Палиці

Власники стадіону готові надати його безкоштовно.

Фонд Ігоря Палиці "Тільки Разом" готовий закупити 350 палаток і торгове обладнання та надати його безкоштовно для користування; порядок і контроль за санітарними нормами буде здійснювати поліція і муніципальна варта.

Пане Президент, пане Прем’єр-міністр, ми готові забезпечити безкоштовну можливість для фермерів Волині реалізовувати свою продукцію і вижити, а для волинян отримати якісну і дешеву альтернативу!

Ми робимо замість Вас вашу роботу! Не допомагайте, ми вже не сподіваємося, просто дозвольте нам самим вижити та зберегти Україну і українців!", – йдеться в дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook