Для поливу найбільших плантацій лохини в Україні ТОВ "Волинська Ягідка" незаконно та без відповідних дозволів облаштувало велетенські ставки в басейні річки Прип’ять, що призводить до обміління найбільшої перлини Волинського Полісся – озера Світязь.

Читайте також: На Волині депутати роздерибанили 12 млн грн дотацій на садівництво

Сьогодні ж, 04 лютого працівниками ДСР Спільно з СУ ГУНП із залученням КОРДУ проводяться слідчі дії на територіях, які використовують фірмами "Волинська Ягідка" та ПП "Флора". Окрім лохини вони також спеціалізуються на вирощуванні ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників. Зокрема, причиною перевірок є ряд вагомих порушень даними підприємствами з використання водних ресурсів, що призвели до обміління Світязю та інших водних об’єктів на прилеглих територіях. Про це "Під Прицілом" стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, що ТОВ "Волинська Ягідка" створене та зареєстроване у Любомлі у 2016-му році. Офіційні засновники та вигодоотримувачі – мама депутата, члена постійної комісії Волиньради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Вячеслава Богдана  Оксана Богдан, дружина та донька іншого обранця громади, в минулому головного лісівника України Володимира БондаряСвітлана Бондар та Ольга Погребенник.

Про ПП "Флора", співвласником якого є Владислав Поляков свого часу розповідали ЗМІ усієї України, коли між ним і бізнес-партнерами сталися силові сутички з використанням вогнепальної зброї та десятків тітушок.

Читайте також: Катастрофічне обміління Світязя: озерна вода йде на полив лохини? (відео)

Нагадаємо, 19 липня 2015 року у Шацьку, на території ПП "Флора" невідомі чоловіки в масках завітали на обійстя до одного з бізнесменів. Чоловіки не представились, однак одразу заявили, що не пустять господаря на територію його володінь, а саме – ягідну плантацію зі збору лохини, аргументувавши це тим, буцімто він бандит.

Як повідомляється, близько 2 тижнів тому, правоохоронці уже намагалися провести огляд скважин, які незаконно облаштовані на території Прип’яті, проте охорона бізнесменів та журналісти підконтрольних їм ЗМІ всіляко заважали представникам поліціїї, аби ті оглянули територію та вжили відповідних заходів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook