Прем'єрміністр України Володимир Гройсман на черговому засіданні Кабміну доручив Міністерству фінансів і Міністерству оборони забезпечити фінансування параду на День Незалежності.

Читайте також: 1,5 мільярда випущені в атмосферу: Зеленський розкрив аферу Порошенка

Про це повідомляється на офіційній інтернет-сторінці українського уряду.

Відкриваючи засідання, глава уряду заявив, що в Україні є всі можливості для вирішення відразу двох питань: виділення 300 млн грн на додаткове фінансування армії і проведення військового параду на День Незалежності, 24 серпня, не за рахунок соцвиплат.

"Хочу доручити сьогодні міністру фінансів, міністру оборони від імені уряду ретельно порахувати вартість проведення параду, джерела фінансування. У мене є думки з приводу того, де ми знайдемо гроші не за рахунок соціальних виплат. У той же час пропозиція Президента України про те, щоб 300 млн грн скерували на підвищення стандартів для воїнів, також вірно", – сказав Гройсман.

Прем'єрміністр вважає, що парад Україні необхідний. "Вважаю, що парад потрібний, і він має стати парадом гідності і доблесті нашого війська, вираженням поваги до військових", – зазначив Гройсман.

Читайте також: Параду не буде: Зеленський анонсував зміни у святкуванні Дня Незалежності (відео)

Нагадаємо, глава держави хоче виділити 300 мільйонів гривень на премії українським військовим. Володимир Зеленський назвав щорічний парад на День Незалежності "помпезним і недешевим". Водночас президент запевнив, що святкування Дня Незалежності відбудеться – однак у новому форматі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook