В Івано-Франківській області в лікарні померла 56-річна жінка, у якої підозрюють новий коронавірус COVID-19.

Читайте також: "Укрзалізниця" повністю зупиняє рух поїздів країною

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на в. о. голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва.

Чиновник розповів, що жінка захворіла 13 березня. Тоді була підвищена температура і сухий кашель. 15 березня вона звернулася до сімейного лікаря, але від запропонованої госпіталізації відмовилася. 16 березня біля неї почалася задишка і її доставили на швидкій в інфекційну лікарню, де підключили до апарату ШВЛ (штучної вентиляції легенів).

"Вчора в обласній інфекційній лікарні померла хвора 56 років, мешканка Івано-Франківська. Приносимо співчуття рідним і близьким. ... Виставили діагноз – грип" А", ускладнений вірусно-бактеріальною пневмонією з важким перебігом. Всі зразки на дослідження, був у хворої коронавірус, в роботі. Ця смерть поки не підтверджена, що вона настала від коронавірус. Перевірка триває. Всі матеріали відправлені до Києва", – сказав Федоров.

Читайте також: У Львові з підозрою на коронавірус терміново госпіталізували двох дітей

Серед супутніх хвороб померлої лікарі називають ішемічну хворобу серця, кардіосклероз і гіпертонічну хворобу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України для протидії коронавірус з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливо з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони . Роботу метро, а також автомобільне , залізничне і авіасполучення між містами і областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook