Подія нещодавно трапилася у Здолбунові, здивувала нахабністю нападника та відважністю 15-річного хлопця. Про це повідомляє видання Новини по-рівненськи.

Віталій Шолудько повертався додому з музичних занять. Це була дев’ята вечора. Біля гідропарку хлопець дістав телефон та помітив, що є вільна зона wi–fi. Підліток скористався нагодою та зайшов до соціальної мережі. Ну а діла, як у кіно…


«Я зайшов у соціальну мережу і більше не звертав уваги. А коли цей хлопець пройшов, я одразу звернув увагу, тому що в нього було закрите лице», – розповідає Віталій.


Невідомий дочекався коли перехожі розійдуться та кинувся до Віталія вимагаючи його гаджет. Утім підліток задовольнити вимогу нападника відмовився, тому аби бути більш переконливим, зловмисник дістав пістолет. Хлопець зізнається, спочатку подумав, що пістолет іграшковий. Ще мить і підліток на власному досвіді переконався, що помилявся. Нападник вистрілив Віталію у ліву ногу. Реакція підлітка була миттєвою – він ударив кривдника в обличчя. Удар був метким та сильним: зловмисник упав додолу. Не гаючи часу Віталій кинувся додому де одразу викликав правоохоронців.
На ранок поліціянти встановили особу нападника. Ним виявився 19-річний молодик, який мешкає у Здолбунові.


Як розповідає заступник керівника слідчого відділення Здолбунівського відділення поліції Олександр Гірак, у нападника вилучили пневматичну зброю іноземного виробництва та повідомили про підозру у вчиненому злочину, передбаченою частиною 1 статті 187 – це розбій.


«Мене дуже здивувало, що хлопець захищав себе з досить дорослим нападником. скажу, що його дії оправдані, тому що він – справжній чоловік в даному випадку», – каже Олександр Гірак.


Варто зазначити, що 15-річний Віталій Шолудько кілька років займається боксом. Хлопець впевнений, кожен має уміти постояти за себе. У поліції ж наголошують завжди треба реально оцінювати свої сили та зазначають, що дітям на підліткам у пізню пору доби бажано бути у супроводі старших.
До слова тепер у гідропарку Здолбунова поліцейські патрулюватимуть частіше.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook