У ході санкціонованого обшуку у Рівненському районі поліцейські вилучили наркотики, прекурсори та обладнання для виготовлення дурману.

Читайте також: На ковельському кладовищі затримали чоловіка з марихуаною

Відповідно до ухвали суду, працівники сектору кримінальної поліції разом зі слідчими Рівненського районного відділу поліції провели санкціонований обшук у 37-річного жителя дачного масиву села Нова Українка.

Поліцейські у помешканні чоловіка виявили дев’ять висушених рослин конопель, а у підсобному приміщенні – речовини, з яких виготовляють наркотик та обладнання для виготовлення наркоречовин.

"Поліцейські усе вилучене у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України, направили на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС", – зазначив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой.

За її результатами прийматиметься рішення про притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності за статтями 311 та 313 Кримінального кодексу України.

Крім того, у поле зору дільничного офіцера Костопільського відділу поліції потрапив 51-річний місцевий житель за куріння у невстановленому місці. Під час перевірки документів з кишені куртки чоловіка випав пакетик із канабісом вагою близько шести грамів.

За фактом незаконного зберігання наркотичних речовин поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Наркотики вилучили та направили на експертизу.

Максимальне покарання, яке передбачає стаття – до трьох років позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter