На дорогах України розпочало діяти певне нововведення.

Читайте також: В Україні запустили сервіс для водіїв, що сповіщатиме про ремонтні роботи, та через який можна повідомляти про ями

Як повідомляє ЦТС із посиланням на "Укравтодор", від 1-го листопада на дорогах з'явилися заспокійливі елементи дорожного руху.

Відтепер, окрім "лежачих поліцейських", почали використовувати острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери і розділові смуги. 

Зазначається, що засоби заспокоєння дорожнього руху встановлюються не тільки для зменшення швидкості, а головним чином для рівномірності транспортних потоків. Разом із цим, особлива увага приділяється ділянкам, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними і велосипедними.

Читайте також: У Верховній Раді взялися за штрафи для водіїв: що пропонують

"До сих пір існував лише один засіб заспокоєння руху – так званий "лежачий поліцейський". Всі інші усталені світові практики інженери-проєктанти застосовували тільки на свій страх і ризик.

Змінені стандарти дозволять встановлювати роздільні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери і острівці безпеки. Вони проєктуються під час ремонту або модернізації існуючих доріг і вулиць, а також за будівництва та реконструкції", – зазначили в "Укравтодорі". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook