На Рівненщині кількість госпіталізованих з отруєнням після святкування весілля в селі Дружба Радивилівського району зросла до 13 осіб.

Читайте також: Волинський нардеп створює фірми-прокладки, аби надалі труїти людей в своєму ресторані

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації поліції Рівненської області, станом на другу половину четверга, 16 серпня, до лікарні звернулося 13 осіб – 9 дорослих та 4 дітей.

За попереднім діагнозом медиків, у всіх констатовано харчову токсикоінфекцію та сальмонельоз. П’ятеро госпіталізованих перебувають у стані середньої важкості. Стан решти постраждалих – легкий.

Відомості за даним фактом сьогодні внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: У відомому закладі Луцька отруїлися гості: в тому числі 2-річна дитина

За інформацією фахівців Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області, загалом на весіллі було 160 гостей. Страви на весілля готувалися в домашніх умовах батьками молодят. Приміщення для проведення весільного застілля було орендовано в місцевому кафетерії.

"Частина гостей відмовляються від контакту з працівниками служби, які проводять епідрозслідування, заперечують у себе будь-які симптоми захворювання, займаються вдома самолікуванням, до лікарів звертаються із запізненням. Цим пояснюється пізня госпіталізація хворих на 4 день після весілля", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte