Ковельчанин, який має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, заробляв на прожиття тим, що продавав наркотики. Про це повідомляє ПроКовель.

Читайте також: Лежав в уламках цегли: на волинянина обрушилась стіна будівлі

Так, за даними кримінальної справи, 3 січня близько 14 години він за 350 гривень продав 0,1590 г. особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено PVP, людині, яку працівники поліції залучили до проведення закупівельної операції. Наступного дня відомості про вказане кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020030110000026 і розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

А згодом, уже 19 лютого, близько 10 години 45 хвилин працівники УПН ГУНП у Волинській області повторно провели у того ж таки чоловіка оперативну закупку особливо небезпечної психотропної речовини на 350 гривень. Відомості по даній справі теж внесені до Єдиного реєстру. 20 лютого вказані кримінальні правопорушення об'єднали в одне та присвоїли єдиний реєстраційний номер 12020030110000026.

Торговця, який, окрім збуту наркотиків і сам їх вживав, правоохоронці затримали.
Старший слідчий Ковельського ВП ГУ НП у Волинській області в кримінальному провадженні клопотав перед судом про міру застосування до затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У колонії на Волині ув'язнені налагодили мережу збуту наркотиків засудженим

Захисник підозрюваного адвокат Шеремета В.М. в судовому засіданні заперечувала проти задоволення даного клопотання, оскільки, на її думку, наведені в ньому ризики не обґрунтовані. Мовляв, підозрюваний має "сталі соціальні зв`язки, не веде антигромадського способу життя, а наркотичні засоби не вживає систематично".

Тому адвокат просила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем його фактичного проживання.

Однак слідчий суддя доводи сторони захисту про можливість застосування до підозрюваного більш м’якого запобіжного заходу, відхилив. А натомість повністю задовольнив клопотання слідчого і дозволив взяти затриманого під варту на 60 днів. Окрім цього, встановив розмір застави в сумі 105 тисяч 100 гривень.

Слідство триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook