На території Волинської області – 12 активних спалахів коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: У селі неподалік Луцька COVID-19 виявили у священника та ветеринара

Про це повідомили у середу, 20 травня, під час онлайн-брифінгу у Волинській ОДА.

Найбільші спалахи захворювання зафіксовано у Старовижівському, Нововолинському, Луцькому та Ковельському районах. Вдалося ліквідувати 4 осередки спалаху.

Загалом станом на 10.00 год. 20 травня в області зареєстровано 676 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 41 − за минулу добу.

Найбільше випадків зареєстровано в Ківерцівському районі – 24, в Луцькому районі зареєстровано 4 випадки, в м.Ковелі − 3 випадки, по два випадки в м.Луцьку, Горохівському та Камінь-Каширському районах, по одному випадку зареєстровано в м. Нововолинську, Іваничівському, Маневицькому та Локачинському районах.

Серед інфікованих – 7 медпрацівників та 16 пацієнтів психіатричної лікарні селища Олика.

У Луцьку за останню добу виявили 2 особи з важкими пневмоніями з підозрою на COVID-19, у Нововолинську – 1, у Ковелі – 3 особи, із яких одна працює на місцевій швейній фабриці, у Луцькому районі – чотири нових випадків, два із яких у селі Воротнів, у Маневицькому районі на COVID-19 захворіла одна особа (сімейне вогнище), Камінь-Каширський район – 2 особи, Іваничівський – 1 особа (безсимптомний перебіг захворювання, була обстежена перед плановою операцією), Горохівський – дві особи (контактні), Локачинський – 1 особа (сімейне вогнище).

Читайте також: На Волині за останню добу семеро медиків захворіло коронавірусом

Як повідомлялось раніше, у померлої 65-річної ковельчанки 12 травня діагностували коронавірус. У неї була двобічна негоспітальна пневмонія. 11 травня, від коронавірусу помер її син – 44-річний чоловік, а ще один знаходиться на лікуванні. Чоловік проживав з матір’ю. Коло контактних осіб визначили, вони знаходяться на лікуванні.

У Луцьку від коронавірусної інфекції COVID-19 помер 31-річний чоловік. У інфекційну лікарню молодий хлопець потрапив ще 1 травня з ГРВІ та підозрою на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook