Послаблення карантину негативно позначилось на вжитих заходах, адже сьогодні в Україні офіційно підтверджено рекордну кількість захворювання на коронавірусну інфекцію – 588 випадків. До сьогоднішнього дня ситуація і у Любешівському районі щодо виявлених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію була більш обнадійливою у порівнянні з іншими районами Волинської області.

Читайте також: COVID-19 на Волині: у яких районах області виявили нові випадки інфікування коронавірусом

Станом на 4 червня результати аналізів засвідчили наявність коронавірусної інфекції у працівниці Любешівської районної державної адміністрації, яка проживає у селі Зарудче. На даний час проводяться усі протиепідемічні заходи за місцем проживання хворої та по місцю її роботи, також вивчається коло контактних з нею осіб. Медики проводять обстеження та забір матеріалів в осіб, які є контактними із хворою для ПЛР-тестів. Про це інформує Любешівська РДА.

У зв’язку із виявленим випадком респіраторного захворювання та необхідністю вжиття термінових заходів щодо вивчення ситуації з виявленим випадком та проведення усіх необхідних заходів щодо запобігання поширенню надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, сьогодні проведено позачергове засідання Любешівської місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації.

Комісією вирішено: Любешівській районній раді – власнику адмінприміщення, вжити заходів щодо закриття приміщення на карантин до 10 червня 2020 року та провести дезінфікуючі заходи у місцях загального користування адмінприміщення.

Читайте також: В особи, яка працювала в РДА на Волині, виявили коронавірус − ЗМІ

Усім керівникам установ, організацій, які здійснюють свою діяльність у адмінприміщенні: Любешівській районній раді, Любешівській райдержадміністрації, Любешівській селищній раді, управлінню соціального захисту райдержадміністрації, Любешівському районному сектору управління державної міграційної служби України у Волинській області, відділу у Любешівському районі Міжрайонного управління у Камінь-Каширському та Любешівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, управлінню державної казначейської служби України у Любешівському районі Волинської області, комунальному підприємству "Ахітектурно-планувальне бюро", ТзОВ "Волинська друкарня" доручено вжити заходів щодо організації роботи установ до 10 червня 2020 року на дистанційній або іншій формі роботи.

Разом з цим, рішенням комісії до 10 червня 2020 року заборонено на території району роботу закладів громадського харчування, місць масового відпочинку, автостанції та ринку у селищі Любешів.

"Ми зіткнулися із незвичною ситуацією, невідомо, які наслідки матиме поширення коронавірусної інфекції у нас в районі, але в жодному разі нам не варто піддаватися паніці, достовірну інформацію бажано отримувати із офіційних джерел, в тому числі щоденно після 10.00 год. на веб-сайті райдержадміністрації та у мережі Фейсбук", – зазначають в РДА.

Читайте також: У Луцьку зафіксували ще 9 випадків захворювання на COVID-19

Зазначимо, що за останню добу на Волині зареєстровано 25 нових випадків захворювання на COVID-19: м.Ковель – 7, м.Луцьк – 6, Луцький район – 5, Ковельський район – 2, Володимир-Волинський район – 1, Іваничівський район – 1, Ківерцівський район – 1, Любешівський район – 1, Рожищенський район – 1. Одужало 13 осіб, в тому числі 2 дітей та 2 медичних працівники. Два випадки хвороби завершились летально (Володимир-Волинський район та Ківерцівський район). 

Зокрема, у Любешівському районі виявлено 5 випадків захворювання на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook