На початку тижня в  одному з сіл Камінь-Каширського району зареєстровано сімейний випадок захворювання сальмонельозом.Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Читайте також: На Волині у сестри хлопчика, який захворів на поліомієліт, лікарі теж виявили вірус

Захворіло двоє дорослих та дитина 10 років. Батько та дитина перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні, мама – лікується амбулаторно. Під час збору епіданамнезу встановлено,  що у всіх були схожі клінічні ознаки характерні для даного захворювання: підвищена температура, болі в животі, блювота та діарея.

Лікарями Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" проведене епідеміологічне розслідування даного випадку. В результаті розслідування встановлено, що джерелом інфекції стали яйця курячі з власного господарства, котрі під час приготування не пройшли достатню термічну обробку та попередньо не були оброблені. У вогнищі проведені відповідні профілактичні та протиепідемічні заходи. При лабораторному обстеженні сирих яєць виявлена  сальмонела ідентична тим, що виділені у хворих. На сьогодні їх стан задовільний. Сімейне вогнище захворювання локалізоване та ліквідоване.

Читайте також: На Волині, через відмову батьків від щеплення, дитина захворіла небезпечною хворобою

Захворювання на сальмонельоз, рівень якого   в області зростає,  стало  серйозною  загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу проведеного фахівцями  лабораторного центру, лише в 2019 році на цю недугу в області захворіло 260 осіб,  27%  з них пов’язують захворювання  з вживанням  м’ясних продуктів,  третина  – з вживанням  яєць.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook