У волинському апеляційному суді судять чоловіка, за те, що закрив на кілька годин у непрацюючому холодильнику двох людей та погрожував їм зброєю. Обвинувачений стверджує, що таким чином просто затримав злочинців.

Читайте також: Голосно кричали та лаялись: у Луцьку гуляли п'яні діти (Фото)

Ця історія сталася у місті Ківерці на території консервного заводу. Обвинувачений Юрій Долотов знайшов пістолет і взяв із собою у приміщенні непрацюючої котельні на цьому ж заводі. В матеріалах справи йдеться, що підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, погрожував двом людям зброєю, примусив роздягнутись до нижньої білизни та зайти в приміщення непрацюючого холодильника, де чоловіки просиділи 4 години.

Юрій Долотов, якому суд першої інстанції дав 5 років умовно, переконує – він не винний, нібито таким чином хотів затримати та покарати зловмисників, які вчиняли на заводі правопорушення. Мовляв, вони накрали металолому на 400 млн грн. Хоче, щоб суд скасував його вирок.

"Зловив злочинців на території Ківерцівського заводу консервних виробів, які крали металолом, викликав поліцію, злочинці якимось чином виявилися потерпілими. Я опинився таким чином там, що мій брат сказав, що на мене можуть списати злочин, який скоювався, він там орендував приміщення. І я сказав – я там буду іти – побачу – і я їх зловлю, все буде добре!" – пояснив Юрій Долотов, обвинувачений.

Читайте також: У Луцьку затримали квартирних крадіїв із Львівської області

А ось і брат обвинуваченого. Брати переконують – буцім-то жоден суд чомусь ніяк не може допитати його як свідка.

"Коли почали різати цей металолом, мене попросили звідти швидко "убратися", що я не міг там забрати свої речі навіть. – А ви там працюєте? – Я там знімав в оренду – якби знімав – але вони не мали права дати мені оренди, бо при мені приїхав банк опечатав їх всіх, а вони далі мали доступ. Банк убрав своїх – не було рентабельно тримати свою охорону – і вони знов вернулись і мене попросили звідти убратись", – Андрій Долотов, свідок, брат обвинуваченого.

В матеріалах справи йдеться, що чоловіки, яких Юрій Долотов вважає злочинцями, на заводі демонтували котел – по найму. Потерпілі на судове засідання не з’явились. Прокурор Оксана Яковлева вважає, що вирок обвинуваченому – надто мякий і буде добиватись суворішого покарання.

"Вважаю, що суд першої інстанції вірно дійшов висновку про наявність в діях обвинуваченого ознак кримінальних правопорушень, які йому інкримінувалися. Разом з тим вважаю, що призначене судом першої інстанції покарання з урахуванням особи винного, ставлення до вчинених дій Долотова, який вину не визнав, не розкаявся, не попросив вибачення перед потерпілими за вчинення стосовно них такого роду кримінальних правопорушень, є занадто мяким. Призначити реальну міру покарання у вигляді 5-ти років позбавлення волі", – зазначає Оксана Яковлева, прокурор.

Адвокат обвинуваченого Ольга Юнчик наполягала – вирок треба скасувати та розглянути справу у суді першої інстанції, допитати всіх потерпілих і свідків.

"Враховуючи позицію верховного суду в даному кримінальному провадженні, також те, що необхідно провести повне досудове слідство в даному кримінальному провадженні, оцінити покази як самого Долотова, так і свідків, потерпілих в даному кримінальному провадженні, дослідити повністю весь обсяг доказів, який був наданий стороною обвинувачення – ми вважаємо, що вирок суду необхідно скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції", – каже Ольга Юнчик, адвокат обвинуваченого.

Справу розглядали у Ківерцівському районному суді, апеляційному суді Волинської області, Луцькому міськрайонному суді, доходило і до Верховного суду і знову – у апеляційному суді Волинської області. Обвинуваченому інкримінували незаконне позбавлення волі людей, хуліганство та незаконне поводження зі зброєю. Але і це ще не все – рішенням колегії суддів справу знову розглядатимуть у Луцькому міськрайонному суді.

"Вирок Луцького міськрайонного суду у Волинській області від 25 травня 2017 року щодо Долотова Юрія Володимировича за частиною 2 ст.146, частиною 4 статті 296, частиною 1 статті 263 ККУ скасувати. Призначити новий судовий розгляд провадження в суді першої інстанції".

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook