Державні водосховища, які знаходяться на Волині хочуть включити до природно-заповідного фонду області. Йдеться про водосховища, які розташовані у Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Читайте також: У 2 районах Волині шукатимуть мідь

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 11 вересня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як розповів депутат, голова комісії Василь Столяр, це необхідно зробити, аби унеможливити порушення. Так, попередньо зловмисники у водойми запускали рибу, аби "покращити умови її розведення".

"Вони взяли в Києві висновки про те, що їм дозволено це робити, ні копійки не платять державі, запускають рибу й за її ловлю беруть із людей гроші. Окрім того, одна з фірм проводила там чемпіонат України з ловлі риби в період нересту. Тому був складений протокол експертом із рибної інспекції про те, що не можна в період нересту проводити ловлю риби", – зазначив Василь Столяр.

Читайте також: Як на комунальному майні волинського санаторію "Пролісок" наживається родич директорки Касарди

Та додав: "На державному майні заробляють гроші. Це неправильно. Тому я висунув пропозицію, аби зробити природно-заповідний фонд. У нас кошти на це виділені".

Депутат звернув увагу, що це передусім "частини меліоративної системи, вода з яких у випадку необхідності має надходити на угіддя".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter