Усім мандрівникам, які подорожують із країн Європи до України, вимірюють температуру на пунктах пропуску, розміщених у Волинській області, зокрема на ПП "Устилуг" та "Ягодин". Також на території області діють два базових медичних заклади, які прийматимуть пацієнтів із підозрою на зараження вірусом.

Читайте також: На волинських пунктах пропуску через коронавірус розпочали ретельну перевірку

Про це йшлося під час брифінгу "Профілактика та поширення коронавірусу у Волинській області" в приміщенні управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, пише "ІА Волинські Новини".

Директор КП "Волинський обласний центр громадського здоров’я" Сергій Новосад розповів, що необхідно збити панічні настрої та заспокоїти населення, адже ажіотаж серед громадян через імовірність поширення небезпечної коронавірусної інфекції в Україні безпідставний.

"Станом на сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку захворюваності на COVID, уряд працює над тим, аби не допустити поширення коронавірусу в країні", – сказав він.

Сергій Новосад наголосив, що відсьогодні усіх людей, які приїжджатимуть із закордону, перевіряють у аеропортах і пунктах пропуску, зокрема їм вимірюють температуру.

Читайте також: У сусідній від України державі зафіксували перший випадок коронавірусу, – ЗМІ

Він запевнив, що медична система України абсолютно готова до виявлення коронавіру. Так, на території країни нараховується 12 тисяч ліжкомісць, де можна розмістити людей із підозрою на коронавірус. Також із пацієнтами можуть працювати 2 тисячі лікарів-інфекціоністів.

Заступник керівника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Вітер повідомив, що на території області діють два базових медичних заклади, які готові приймати пацієнтів із підозрою на зараження інфекцією – це обласна інфекційна лікарня і перинатальний центр, куди зможуть звертатися вагітні.

Також дві бригади швидкої допомоги в Ковелі та Луцьку обслуговуватимуть лише хворих із підозрою на коронавірус. Ще одна бригада працює на ПП "Ягодин".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook