На Волині медики прийняли пологи у жінки, яка народжувала у темному під’їзді власного будинку.

Читайте також: На Волині автомобіль збив 8-річного хлопчика

Як йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстренної допомоги та медицини катастроф, 21 листопада до центральної оперативної диспетчерської ВОЦЕМДМК о 06.22 надійшов виклик.

У ньому стурбований чоловік повідомив про те, що у його вагітної дружини раптово почались перейми і вона вже буде народжувати. 

"За три хвилин бригада ЕМД прибула на місце виклику. Пішки піднявшись у квартиру на шостий поверх, медики оглянули схвильовану і налякану вагітну жінку, допомогли зібрати необхідні речі і почали спускатись східцями в низ в повній темряві, адже ліфт не працював і сходова клітка зовсім не освітлювалася.

До першого поверху залишилось кілька сходинок, як раптом у жінки відійшли навколоплідні води і вона почала стрімко народжувати. Лікар ледве встигла підхопити новонароджене немовля, знайти затискачі і навпомацки перетиснути пуповину", – йдеться у повідомленні. 

"Тепер у медиків було надважливе завдання: серед речей породіллі у темному і холодному підїзді швидко знайти чим укутати немовля, адже чоловік жінки не на жарт злякався і розгубився. За лічені секунди дитині знайшли необхідні речі, разом з мамою перенесли в автомобіль швидкої, загорнули обох у термопокривала і екстрено доставили в пологовий будинок", – додають медики.

Читайте також: На Волині батьки заблокували районну раду з вимогою звільнити директора школи

Попри стрімкі пологи і екстремальні умови, дитина народилася здорова.

Вже в лікарні, обстежуючи немовля, медики ЕМД вияснили, що народилася дівчинка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter