Голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь звернувся до президента Петра Порошенка з вимогою звільнити з посади очільницю Іваничівської РДА Лілію Кревську, якій депутати ще декілька місяців тому оголосили про недовіру. Відтак, відповідно до процедури, звернення мав би розглянути президент та прийняти відповідне рішення. Проте Порошенко досі ігнорує це питання.

Читайте також: Голові Іваничівської РДА висловили недовіру 25 депутатів

Відповідне звернення голова райради розмістив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Пане Президенте! Даю Вам 24 години... Користуючись своїми повноваженнями, Ви звільняєте голів як районних так і обласних адміністрацій, називаючи їх "політичними фігурами". Дозволю собі Вас процитувати: "Голова облдержадміністрації є політичною посадою, а за оцінками, яку дали мешканці чинній владі (адже йдеться не тільки про оцінку роботи Президента, а й голови ОДА), його варто було звільнити".

Читайте також: На Волині освіта і брудна політика переплелись: як з освітян зробили сітку агітаторів

У мене як голови Іваничівської районної ради Волинської області, усього депутатського корпусу та й усіх жителів нашого району, до Вас питання : Чому й досі Ви як Президент, гарант Конституції України не тільки не виконали свій прямий обов’язок – звільнити, а й ніяк не відреагували на рішення Іваничівської районної ради ще від 21.12.2018 р. № 33/3 "Про висловлення недовіри голові Іваничівської районної державної адміністрації Волинської області Кревській Лілії Богданівні" , яке прийняте більше, ніж двома третинами голосів від депутатського складу ради?

Де ж Ваша політична воля? Де дотримання Основного Закону України? Ви говорите про варягів щодо Одеської області?! Ваша ж "принципова позиція" – в області будуть губернаторами працювати ті, хто проживає там! Ви говорите, що зробили висновки?! А де ж та Ваша "принципова позиція" щодо Волині? І, зокрема, нашого району? Де Ваші так звані "висновки"? Де Ваше безпосереднє виконання закону України? Де Ваша хоча б "якась" реакція на рішення Ваших виборців?", – пише Андрій Бадзюнь.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook