Внаслідок погіршення погодних умов протягом двох днів 3-4 грудня пожежно-рятувальними підрозділами області надавалася допомога населенню по звільненню автотранспорту із снігових заметів.

Про це повідомляє прес-служба Волинських рятувальників.

Зокрема працівники служби порятунку Волині евакуювали 11 автомобілів, у яких перебувало 18 осіб. Аварійно-рятувальні роботи тривали у Володимир-Волинському, Іваничівському, Ковельському, Луцькому, Ратнівському, Рожищенському районах.

Так, у селі Заріччя Володимир-Волинського району працівники 7-ї ДПРЧ  м.Володимира-Волинського витягли  легкову автівку з 4-ма пасажирами, що через негоду з’їхала у кювет. Подібні ситуації, де рятувальники надавали допомогу громадянам, трапилися у селі Ольганівка Рожищенського району, селі Суходоли Іваничівського району, селі Видраниця Ратнівського району, селах Старі Кошари та Козлиничі Ковельського району.

 У селі Забороль Луцького району рятувальники  2-ї ДПРЧ м.Луцька за допомогою спеціальної аварійно-рятувальної машини  (САРМ) вивільнили із снігового полону  автобус. Ще три  транспортних засоби: автобус, вантажівку та легковий автомобіль з кюветів витягли працівники 20-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Торчина.

Загалом до аварійно-рятувальних робіт працівники ДСНС залучили 32 чоловік особового складу та 9 одиниць аварійно-рятувальної та пожежної техніки підвищеної прохідності.

Рятувальники наголошують:

Волиняни, пам’ятайте! Перед тим, як вирушити у поїздку, ознайомтесь з прогнозом погоди. Особливу увагу зверніть на штормові попередження. Щоб не потрапити у снігові бурі, які виникли під час різкої  зміни погоди, краще утриматися від далеких поїздок.

Якщо ж виїзд неминучий, то водіям, вирушаючи у дорогу, слід подбати про лопату для відкидання снігу,  по можливості цепи проти ковзання на ведучі колеса авто, трос, запас води, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального.