На території Волинської області коронавірусом дедалі частіше хворіють особи молодшого віку. За прогнозами впродовж січня-лютого очікується зростання кількості хворих, і, як наслідок, збільшення навантаження на медичну систему. Про це сьогодні, 13 січня, завила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте також: Інфікувався повторно: на Волині від коронавірусу помер чоловік

За її словами наразі третина усіх госпіталізованих з діагнозом коронавірус, це – пацієнти, котрі поступили у важкому стані.

"Вірус почав вражати все більшу кількість дітей та волинян молодшого віку. Загалом, станом на сьогодні, в області хворіє майже три тисяч осіб. З них близько 300 – перебувають на стаціонарному лікуванні.

Зараз у нас реєструється менша кількість інфікувань, що пов'язано зі зменшенням звернень людей до медиків у період новорічно-різдвяних свят. Тому, сьогоднішня ситуація не відображає реальної картини з поширення коронавірусу. Крім того, ситуація в області залишається складною", – інформувала Наталія Янко.

Також на брифінгу зазначили, що за останні 12 днів померло 26 інфікованих коронавірусом людей.

"Якщо така тенденція зберігатиметься, то до кінця місяця можемо втратити 60 осіб. Що є доволі серйозною загрозою", – сказала медик.

Читайте також: "Про шкарпетки потрібно було думати раніше": Степанов про заборонені товари під час локдауну

Нагадаємо, за останню добу на Волині зафіксували 143 випадки захворювання на COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook