Команда лікарів-гінекологів, хірургів, анестезіологів та операційних медсестер  КП "Володимир-Волинського ТМО" провели операцію сучасним методом гістероскопії. Про це інформують на сторінці медзакладу у Facebook.

Читайте також: Помер від отриманих травм: повідомили деталі нічної трагедії у Волинському тубдиспансері

Цей метод є широковідомим у світовій практиці, оскільки дозволяє проводити візуальну діагностику під 20-кратним збільшенням порожнини матки, здійснювати забір матеріалу на аналіз та усувати виявлену патологію. 

Оперативне втручання відбулося планово у середу, 17-го лютого.

Пацієнтка, яку турбував дискомфорт та нерегулярний менструальний цикл, перебувала на амбулаторному лікуванні у жіночій консультації Володимир-Волинської лікарні.

Лікарі-гінекологи Володимир-Волинського ТМО діагностували у жінки поліп у порожнині матки, який, власне, і викликав запалення. Після планового лікування поліп лишився у порожнині матки, що й стало прямим показом до операції гістероскопії. 

Щоб пацієнтка не відчула дискомфорту, оперативне втручання провели під внутрішньовенним знеболювальним. Під час процедури порожнину матки обмили спеціальним стерильним розчином, що дало змогу візуально побачити причину та усунути вогнище запалення.

Читайте також: Коронавірус на Волині: стало відомо, скільки інфікованих осіб підключені до апаратів штучної вентиляції легень

Жінці усунули поліп, який був у порожнині матки і відправили його на гістологічне дослідження.

Зазначимо, що гістероскопія – це діагностична лікувальна процедура, під час якої за допомогою гістероскопа та камери відбувається проникнення в порожнину матки. Діагностичну процедуру гістероскопії фіксує відеокамера та виводить зображення на екран монітора в операційній. Дану процедуру призначає лікар-гінеколог. 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook