Мережа українських супермаркетів АТБ стала фігурантом чергового скандалу.

Читайте також: Відносяться, як до сміття: працівники відомого супермаркету жаліються на жахливі умови праці

Так, покупці магазину мережі в Ковелі з’ясували, що магазин обманює з цінами на велику кількість товарів.

Про це повідомив житель міста Володимир Ковальчук на публічній сторінці "Ковель Life" в соціальній мережі Facebook.

Так, при виборі товару в мережі цих супермаркетів, ви не можете бути впевнені в тому, що ціна на ціннику і в підсумковому чеку на касі співпаде.

"Вітаю ковельчани. Побував у новому супермаркеті АТБ. З першої ж покупки "АТеперБрехня", – написано в замітці.

Чоловік купив пиво. На ціннику вказана ціна – 11 гривень 40 копійок, тоді як в чеку пиво вже коштує 13 гривень 90 копійок.

Користувач мережі Сергій Яриніч звертає увагу, що цінник висів застарілий, хоча це і не є приводом для подорожчання, оскільки згідно із законом про захист прав споживача покупець має право придбати товар саме за тією ціною, яку він бачив на ціннику, а магазини, відповідно, не мають права вказувати "термін придатності" цінників.

Читайте також: Товарний треш "АТБ": покупці жаліються на продукти якості "секонд-хенд"

Подібна ситуація вже перетворилася на буденність для мережі супермаркетів АТБ, якими володіють Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун.

Так, покупець з Києва пише, що його намагалися змусити оплатити товар, який він не купував.

"Вперше зіткнувся з тим, що касир пробиває товар, який не брав. Як би непомітно на чеку. Але купував трохи і побачив відразу. Звернувся до адміністратора, гроші повернули і вибачилися. Розлютили надовго", – зазначає киянин.

Аналогічна історія сталася і в іншому магазині АТБ.

"У чеку касир пробила товари, які ми не брали, помітили це вже вдома. Допомогла гаряча лінія, гроші повернули в той же день, але навіть не вибачилися. Мабуть, це у них в порядку речей. Охоронець на нас так дивився, ніби ми вкрали щось, коли адміністратор повертала нам гроші. Будьте уважними, перевіряйте чеки не відходячи від каси!", – пише гість форуму.

Читайте також: У луцькому супермаркеті ошукують клієнтів

Нагадаємо, роздрібна мережа компанії "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Співвласниками АТБ в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, стан кожного оцінюється в 208 млн доларів. Нагадаємо, що в 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Йдеться про мережу магазинів ПУД, що працюють на окупованому півострові після 2014 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter