Про кредитування, як реальну можливість підтримки молоді, під час бюджетних слухань в обласній раді розповів заступник голови бюджетної комісії Михайло Імберовський.

Читайте також: "Без страхової медицини справжня медреформа неможлива", – депутат Волиньради дав підказку Порошенку

Упродовж перших двох днів роботи комісії депутати обласної ради, розпорядники коштів та керівники обласних комунальних закладів розглядали проблеми освіти. На чільному місці – питання зацікавлення випускників закладів профтехосвіти працювати в Україні.

"Упродовж тривалого часу до міграції найактивнішої соціально-демографічної групи населення ставилися досить легковажно, що уже призвело до жахливих наслідків, – зазначив Михайло Імберовський. – У пошуках високої зарплатні, нових можливостей та шляхів особистісного розвитку молоді люди масово їдуть за кордон. Усе тому, що не можуть проявити себе на практиці через елементарну відсутність роботи.

Читайте також: ТОП-5: депутат Волинської облради склав список улюблених книг

Найгірше, що більшість молодих фахівців не планують повертатися додому. Таким чином виходить, що діти здобувають освіту за бюджетні кошти, а працюють на економіки інших держав".

Вихід із ситуації укропівець вбачає у запровадженні механізму кредитування з обласного бюджету для випускників волинських ліцеїв та коледжів, які мають намір започаткувати власний бізнес. Ініціативу депутата обласна рада підтримала ще на початку цього року.

"Волинська обласна рада прийняла Порядок, який визначає механізм надання та використання коштів, виділених на фінансову підтримку з реалізації бізнес-планів у вигляді пільгових кредитів на зворотній основі. Зокрема, фізичним особам надаватимуть кредит у розмірі до 200 тисяч гривень, а юридичним – до 500 тисяч гривень під 5% річних терміном до 5 років. Нині ми вирішуємо питання, щодо передбачення фінансового ресурсу. Рішення, щодо надання кредитів прийматиме конкурсна комісія, яка працюватиме при обласній раді", – підсумував Михайло Імберовський.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter