За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури працівниками Служби безпеки України в межах розслідування кримінального провадження про виготовлення та реалізацію фальсифікованих товарів за незаконного використання при цьому фірмових найменувань, що завдало матеріальної шкоди в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 229 КК України) проведено понад двадцять санкціонованих судом обшуків у підпільних цехах на території Волинської, Київської, Миколаївської та Черкаської областей, де було налагоджено виробництво та фасування харчових продуктів, які не відповідають вимогам ДСТУ.

Читайте також: На Волині "накрили" цех із контрафактним алкоголем та цигарками вартістю 4 мільйони

Виготовлені в антисанітарних умовах кава, спеції, приправи, макаронні вироби, цукор та інші продукти були брендовані під відомі торгові марки.

Фальсифікат реалізовувався по всій території України, у тому числі й на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Усього в підпільних цехах вилучено понад 600 тонн фальсифікованих продуктів орієнтовною вартістю 20 млн грн., а також шість промислових ліній для їх виробництва.

Читайте також: У селі під Луцьком "накрили" алкоцех (фото)

Окрім того вилучено чорнову бухгалтерію, поліграфічну продукцію та плівку для фасування фальсифікату.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Вживаються заходи задля встановлення всіх осіб, причетних до незаконного промислу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook