У селищі Ратне 17 січня невідомі облили червоною фарбою незаконно встановлений білборд кандидата у Президенти України Євгенія Мураєва ("НАШІ"). Агітаційний матеріал не містив вихідних даних, що не відповідає чинному законодавству.

Читайте також: На білбордах Порошенка використали фото священика без його згоди

Білборд із зображенням кандидата та підписом "Лідер політичної партії "НАШІ" Євгеній Мураєв. Наші діти – не віддамо", заляпаний червоною фарбою, спостерігач ОПОРИ виявив 17 січня у селищі Ратне, повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Зауважимо, що оскільки 15 січня Центральна Виборча Комісія зареєструвала Євгенія Мураєва кандидатом у Президенти України, подібні дії можуть бути кваліфіковані відповідно до частини 2 статті 157 Кримінального кодексу України як перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу, поєднані із пошкодженням майна.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк  в даному випадку, якщо вказаний білборд є агітаційним матеріалом кандидата оплаченим з його виборчого фонду, сам кандидат може звернутися до поліції із заявою про злочин.

Нагадаємо, ще до реєстрації кандидатом  псування зовнішньої реклами Євгенія Мураєва фіксували у Луцьку, Черкасах, Чернівцях, Миколаєві, Житомирі, Чернігові.

Окрім цього, оскільки на білборді не було відомостей про замовника, відповідального та виконавця друку, установу, що його здійснила, тиражу, як того вимагає закон, спостерігач ОПОРИ звернувся до правоохоронців.

Читайте також: Цілували Януковича цілують і Порошенка: у соцмережах порівняли двох президентів

Адже відповідно до закону, вже з наступного дня після реєстрації кандидати вступають у нову фазу юридичної відповідальності. Зокрема, матеріали політичної агітації за кандидата мають містити вихідні дані.

За номером телефону політичної партії "НАШІ", який вказаний на офіційній сторінці у Facebook, ОПОРІ повідомили, що наразі партія не має осередку у Волинській області. Також оператор зауважила, що вона не уповноважена коментувати ситуацію, але володіє інформацією, що незабаром будуть інші білборди.

Оператор уточнила зміст агітматеріалу та де він розміщений. Опісля вона наголосила, що лише фіксує дзвінки та передає їх на відповідний відділ.

"Я передам інформацію у піар-відділ, вони повинні з вами зв’яжуться", – повідомила оператор.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter