На Волині спостерігається тенденція до щотижневого зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Читайте також: Волинянці не вистачає 30 тисяч гривень для операції на серці

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За останній тиждень кількість хворих на ГРВІ та грип зменшилась на 8 %, зареєстровано 5524 випадки проти 5980 попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 16 %. 

Проте фіксується перевищення епідемічних порогів на окремих територіях: у Шацькому районі (на 49 %), Ковельському районі (на 24 %), Рожищенському районі (на 12 %) та незначні перевищення (на 3-5 %) у Камінь-Каширському та Любомльському районах. Найнижчі показники захворюваності у Ківерцівському, Турійському районах та місті Нововолинську.

67 % хворих – це діти до 17 років (3698 осіб).  Найбільше уражена група – школярі (66 % від захворілих дітей). В окремих навчально-виховних закладах у зв’язку з відсутністю через ГРВІ та грип понад 20 % учнів лікарі-епідеміологи надали рекомендації щодо тимчасового призупинення навчально-виховного процесу. На сьогодні припинено навчання в 2 загальноосвітніх школах області (по одній в Шацькому та Камінь-Каширському районах).

Кількість госпіталізованих знаходиться на рівні попереднього тижня і становить 85 осіб. Відсоток госпіталізації невисокий – 1,5 % від усіх захворілих, найбільша кількість у віковій групі 0-4 роки – 38 дітей (45 % від усіх, хто звернувся за медичною допомогою).

Читайте також: Волинянин потребує допомоги для боротьби з важкою хворобою

В нинішньому епідемічному сезоні фахівці вірусологічної лабораторії визначили віруси грипу типу А (Н3), що доводить вплив саме цього підтипу на сезон 2018 – 2019 років.

З 1 жовтня 2018 року проти грипу на Волині вакцинувалися 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17 років (16 % від загальної кількості). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook