Жителька Волині віддала шахраям чималу суму грошей, аби врятувати дочку. 

Читайте також: На Волині дві жінки намагались пограбувати пенсіонерку (відео)

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

75-річна мешканка Локачинського району перерахувала зловмисникам понад 50 тис. грн, бажаючи залагодити ситуацію з потерпілими від злочину, який нібито вчинила її донька.

22 травня жінці подзвонили "із поліції" та повідомили прикру новину. Однак тут же заспокоїли, що і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна владнати за гроші. Пенсіонерка погодилася й залишилася без своїх заощаджень.

Читайте також: 20-річного волинянина побили та пограбували у Львові

Прокуратура Волинської області знову звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки таких "правоохоронців", які розповідають, що ваш близький родич вчинив ДТП чи інший злочин і, аби залагодити справу з потерпілими та поліцією, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

У жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям у таких випадках та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи. Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників.

Читайте також: На Волині грабіжник обікрав торгівельний контейнер

І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook