Підрозділи Нацгвардії залучено до охорони ділянки українсько-білоруського кордону на півночі України. Про це інформує військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Читайте також: На МП "Ягодин" – ростуть черги

Особовий склад підрозділів Північного та Західного оперативно-територіальних об’єднань залучений до охорони ділянки українсько-білоруського кордону в Чернігівській, Житомирській та Волинській областях.

Основне завдання гвардійців – підсилення підрозділів Державної прикордонної служби України, попередження правопорушень та протидія будь-яким провокаціям на державному кордоні.

За повідомленнями Держприкордонслужби, між українським та білоруським пунктами пропусків вчора увечері, 15 вересня, знаходились близько 50 осіб, які після опівночі повернулися на територію Республіки Білорусь. На Чернігівщині поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі" станом на 8:00 ранку сьогодні перебувають близько 1000 іноземців, які не полишають спроб потрапити в Україну.

Наразі ситуація на кордоні залишається контрольованою. Підрозділи ДПСУ у тісній співпраці з територіальними органами Національної поліції та Нацгвардії мають достатньо сил та засобів аби забезпечити належну охорону державного кордону, контроль за дотримання правил прикордонного режиму та режимом у пунктах пропуску в період дії обмежень щодо в’їзду іноземців на територію України.

Читайте також: Уряд закрив пункт пропуску з Білоруссю

Нагадаємо, що сьогодні Кабінет Міністрів України підтримав закриття пункту пропуску на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області "Нові Яриловичі".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook