У кількох жителів Волині поліцейські знайшли та вилучили саморобну зброю.

Читайте також: На Волині у чоловіка поліцейські вилучили боєприпаси

Про це повідомляють на сайті прес-служи поліції у Волинській області.

22 травня, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 41-річного жителя села Четвертня співробітниками Маневицького відділу поліції було виявлено та вилучено малокаліберну гвинтівку "ТОЗ-8" калібру 5,6 мм.

За незаконне зберігання зброї та боєприпасів волинянину загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте також: У волинянина знайшли незаконну гвинтівку (фото)

Цього ж дня дільничні офіцери Любешівського відділення поліції під час поверхневого огляду 45-річного жителя цього ж району виявили та вилучили саморобний пристрій кустарного виробництва та 13 патронів калібру 5,6 мм.

Також у Шацькому районі, поліцейські за місцем проживання 56-річного жителя району в результаті санкціонованого обшуку вилучили вогнепальну зброю кустарного виробництва невстановленого зразка.

Усю вилучену зброю направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Читайте також: На Волині викрили торгівця військовими засобами ураження

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.  Йдеться про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook