У селі Струмівка, біля Луцька, 0 10:15 медики Волинської психлікарні перекрили дорогу. Люди ходять по пішохідному переходу та вимагають виплатити їм заробітну плату. Про це розповіла медсестра Леся Сірко, пише "Суспільне".

Читайте також: На Волині підприємці протестують під стінами міськради (фото/відео)

Медики перекрили дорогу міжнародного значення, на в'їзді в Луцьк. Люди ходять по переходу впродовж 20 хвилин, потім частково пропускають автомобілі.

За словами поліцейського Віталії Тортини, в акції бере участь 30 людей. Порушень поліція не зафіксувала.

До медиків приїхала виконувачка обов'язків директорки обласної психіатричної лікарні Людмила Юрко вона розповіла, що заборгованість із заробітної плати перед медиками Волинської обласної психіатричної лікарні станом на 20 жовтня становить 9 мільйонів 600 тисяч гривень. Така ситуація виникла тому, що належним чином лікарня не уклала договір з Національною службою здоров'я України.

Перекривати дорогу медики завершили в 11-ій годині.

Читайте також: У місті на Волині підприємці пікетували міськраду (фото/відео)

Нагадаємо, у серпні медики уже понад місяць не отримували заробітної плати, грошей не вистачало на медикаменти та на харчування пацієнтів. Майже сотня працівників лікарні зібралися на збори трудового колективу. Працівники лікарні планували перекривати дорогу, але спочатку вирішили обговорити це питання в колективі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook