На території Волинської області ситуація з коронавірусом залишається напруженою. Окрім кількості інфікувань, зросла й кількість летальних випадків. За словами головного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко, летальність випадків від початку пандемії на Волині становить 201 особа. Про це інформує  Волинська ОДА.

Читайте також: У районі на Волині ще два класи пішли на самоізоляцію через коронавірус

За останню добу померло 5 осіб. Летальність зберігається на стабільно-високому рівні і перевищує середній державний показник. У Волинській області він становить – 2,1, в той час як по Україні – 1,9. Кількість померлих від коронавірусної інфекції у жовтні 2020 року збільшилася на 26% від тих, які зареєстровано у вересні. Від початку жовтня уже зареєстровано 31 випадок смерті і цей показник продовжує рости.

"Тривогу викликає те, що більше починають хворіти на COVID-19 люди молодшого та працездатного віку. Зокрема, якщо раніше понад 90% хворих становили люди від 65-ти років, то сьогодні вони становлять 59% від загальної кількості. Крім того, спостерігається високий рівень важких форм хвороби: пневмоній серед дорослого населення. За минулий тиждень зареєстровано близько 570 випадків, це на 4% більше за попередній", – зазначила Наталія Янко.

Щодо ситуації у закладах охорони здоров’я, то загальна кількість захворілих від початку епідемнагляду становить близько 10 тис. осіб, з них одужало – 6 тис. осіб. На сьогодні, на стаціонарному лікуванні перебувають 537 людей, з яких на кисневій терапії – 175. Про це повідомила т .в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук.

Читайте також: Луцький медичний заклад пішов на карантин через коронавірус (відео)

"Хочу відзначити регіони Волині з високим ростом захворювання по середніх показниках виявлення нових випадків інфікувань при базовому 40-160 на 100 тис. населення. Найвищі показники у місті Нововолинськ (356,2 на 100 тис.), Володимир-Волинському районі (330), Ківерцівському районі (318,5) та у Луцьку (260). Це ознака того, що більшість людей не дотримується карантинних вимог", – Людмила Тимощук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook