У Камені-Каширському назріває скандал. Частина депутатів вважає, що міський голова саботує створення Камінь-Каширської ОТГ. Його заступник заперечив журналістам такий факт. Зазначивши, що очільник міста сумнівається у доцільності об'єднання з сусідніми селами і поки вивчає досвід. Але процес не саботує, інформує ТРК "Аверс".

Читайте також: На Волині почнеться другий етап децентралізації: що це означає

Камінь-Каширський район пасе задніх у кількості створених ОТГ. Із п'яти ОТГ, які передбачені перспективним планом, з початку децентралізації створили лише одну – Гуто-Боровенську. Частина депутатів Камінь-Каширської міської ради на початку весни порушила питання про створення Камінь-Каширської ОТГ. Однак за їх словами очільник міста саботує її створення. Сам не ініціює об'єднання і депутатам не дає змоги це зробити. 

Депутати кажуть, можна спокійно почекати до примусового об'єднання. Однак тоді громада втратить інфраструктурну субвенцію, а це мільйони гривень. Окрім того обранці зазначають, якщо не почати формувати ОТГ зараз, то Камінь-Каширський може втратити і статус повіту. А це адміністративна одиниця другого рівня.

Читайте також: Волинь буде складатись усього з 4-х районів?

Депутат районної ради Світлана Сидорук зазначає, що статус центру повіту для Каменя-Каширського дуже важливий. Особливо зважаючи на те, що уряд затвердив для Волині – лише три госпітальні округи: Луцький, Нововолинський і Ковельський. Камінь-Каширський госпітальний округ – відстояти не вдалося.

Очільник міста Василь Бондар за зверненням 17 депутатів 4 червня таки скликав позачергову сесію для розгляду питання про об'єднання. Сесія відбудеться 12 червня. І депутати прогнозують, що вона буде дуже спекотною. Журналістам  поспілкуватися з мером не вдалося – він був у відрядженні. Однак його заступник роз'яснив позицію очільника міста.

Читайте також: Амбіції мера проти розвитку регіону: у Камені-Каширському досі не може утворитись ОТГ

"Він не виступає проти. Він просто вивчає це питання, тому що він знає, що є питання по Ківерцях – це 9 мільйонів на освіту. Ми знаємо, що є проблема по Іваничах – так само не вистачає заробітньої плати для вчителів. Ми знаємо, що є проблеми з дошкільною освітою, коли ОТГ створюється. Проходять оптимізації, скорочення заробітної плати.Видатки фактично не перекривають доходи", – каже Микола Шворак, перший заступник голови м. Камінь-Каширський.

Депутати зазначають, що деякі сільські ради звернулися до міської ради і надавали згоду на приєднання до м. Камінь-Каширський. Але міський голова це питання не озвучив до депутатів міської ради. Тож бути чи не бути Камінь-Каширській ОТГ – буде відомо не раніше 12 червня.

Відповідно до Перспективного плану формування територій Волинської області до складу Камінь-Каширської міської ОТГ мають увійти: м. Камінь-Каширський, Видертська, Ворокомлівська, Грудківська, Клітицька, Осівцівська, Раковоліська сільські ради.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook