Протягом минулої доби пройдисвіти ошукали жителів Волинської області на майже 150 тисяч гривень. Випадки шахрайств зареєстрували, зокрема, у Луцьку, Нововолинську, Ковелі та селищі Турійськ. За усіма фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: Чоловіка затиснуло у машині: на Волині легковик зіткнувся з вантажівкою та злетів у кювет

Так, у Нововолинську аферисти зателефонували пенсіонерці та повідомили, що її онук потрапив у ДТП і йому терміново необхідні кошти на лікування, пенсіонерка, не уточнюючи інформацію у рідних, перерахувала 60 тисяч гривень на платіжну картку зловмисників.

Житель Луцька придбав морський контейнер за 30 тисяч гривень на сайті інтернет-магазину. Кошти чоловік перераховував через термінал, товар – не отримав. У такий спосіб сталися шахрайства у Ковелі та селищі Турійську, а лучанку, котра добровільно погодилася обміняти гроші на купюри нового зразка, зловмисники ошукали на майже 40 тис. грн.

За всіма фактами злочинів слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Автомобіль розірвало навпіл: під Луцьком зіткнулося три автівки (фото)

Поліція Волинської області закликає громадян бути пильними та не діяти у "вирі емоцій": не розголошуйте своїх особистих даних стороннім, не купуйте в інтернет-магазинах товари з повною оплатою на картку, перевіряйте інформацію, яка стосуються ваших рідних.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook