Парафія Різдва Пресвятої Богородиці в с. Мерва у день Різдва Христового перейшла з Московського Патріархату в Православну Церкву України.

Читайте також: На Волині священика та вірян не повідомили про "ланцюг єднання" (відео)

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ на своєму офіційному сайті.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа та горохівського декана протоієрея Андрія Сидора, 7 січня після різдвяного Богослужіння відбулися парафіяльні збори громади, які одноголосно вирішили про її вхід до ПЦУ.

Настоятель парафії протоієрей Павло Кліцук звернувся з проханням до керуючого єпархією митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який схвалив рішення зборів, задовільнив прохання душпастиря та громади, видавши відповідний указ.

Читайте також: Настоятель храму УПЦ МП на Волині відмовився йти на "ланцюг єднання" біля Луцька

Владика подякував о. Павлу й вірним цього села за мужній крок – стати першою парафією Горохівщини, яка після підписання та вручення Томосу перейшла до Православної Церкви України. Важливий учинок с. Мерви має послужити прикладом духовного єднання волинян для інших священиків та мирян.

Настоятель парафії продовжить служіння в цьому селі. Жодні заборони архієрея МП щодо душпастиря є неканонічними та недійсними.

До речі, раніше на Горохівщині з початком російської агресії з Московського Патріархату вийшли православні громади сіл Печихвости, Угринів та Стрільче.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter