Волинський школяр врятував життя своєму літньму односельчанину.

Читайте також: У Луцьку на дорозі утворюється озеро

Про це повідомляється на сторінці прес-служби ДСНС України у Волинській області.

У травні селян, які випасали худобу в долині біля села Бережанка Горохівського району, зненацька застала велика злива. Потоки води з узвишшя почали сходити в низовину – у долині місцями рівень води сягнув півтора метра. Місцевість, де паслися корови й коні, за лічені хвилини  затопило водою.

Читайте також: Річки замість доріг: зливи затопили п'ять областей України

Люди кинулися рятувати тварин.  Серед усіх небайдужих був і учень 9-го класу Бережанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Олексій Захарчук. Хлопець, не задумуючись, кинувся в воду разом із декількома дорослими виводити перелякану худобу із води.

Раптом підліток помітив, що сильний потік води збив з ніг його односельчанина – 67-річного Олександра Захарчука, інваліда з дитинства. Дідусь намагався піднятися, але не зміг – замулене дно не дозволяло літньому чоловікові рухатись.

Читайте також: Потоп забрав ціле селище під воду (відео)

Олексій кинувся до літнього чоловіка, подолав кілька десятків метрів по коліна у холодній воді, віднайшов у собі сили підвести важкого промоклого чоловіка та допоміг йому подолати шлях до узвишшя, чим і врятував йому життя.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook