Після посилення відповідальності за несплату аліментів державні виконавці стягнули з боржників 26 мільйонів гривень, загалом протягом року – майже 48 млн.

Читайте також: Які підприємства на Волині найбільше боргують зарплати

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи державної виконавчої служби Волині за липень 9 серпня у Луцьку, повідомляє Інформаційне агенство Волинські новини.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Тимченко нагадав, що цьогоріч посилили відповідальність за несплату аліментів. За станом на 1 серпня в органах ДВС у Волинській області перебувало на виконанні 10,839 тисячі виконавчих документів про стягнення аліментів. З них за 3,827 тисячі виконавчих документів сукупний обсяг заборгованості перевищує суму платежів за шість місяців. Загалом протягом року на Волині державні виконавці стягнули аліментів на суму майже 48 мільйонів гривень. З них − 26 млн (1,978 мільйона – за липень) стягнули після введення в дію нових ініціатив щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт наразі відпрацювати 7 боржників. Завдяки цьому державні виконавці стягнули на користь дітей 10,162 тисячі гривень.

Читайте також: Які комунальні підприємства платять найбільші зарплати у Луцьку

Другий пакет законів, що набуде чинності 29 серпня, ще більше посилить відповідальність за несплату аліментів. Наприклад, передбачатимуться штрафні санкції за несплату аліментів протягом року – сума збільшуватиметься на 20%, протягом двох років – на 30%, три роки і більше – на 50%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter