У Княгининку церква Київського патріархату вирішила об'єднатися з українською православною церквою. Але про таке єднання забули повідомити батюшку та вірян УПЦ.

Читайте також: Настоятель храму УПЦ МП на Волині відмовився йти на "ланцюг єднання" біля Луцька

На цьогорічне Різдво у церквах співають Христос народився. А ще граються у політику. Ланцюг єднання у топовій громаді України. Як тільки Порошенку вручили Томос, у Княгининівській ОТГ, яка входить до зразкових громад, зразу оголосили про єднання церков. Організатор акції – настоятель церкви, яка нещодавно належала до Київського патріархату, а тепер очевидно увійде до складу новоутвореної ПЦУ Михайло Бучак.

Між тим про єднання забули попередити прихожан Української православної церкви. Про це заявив настоятель храму Петро Приступа. Батюшка зазначив, що ніхто їхніх прихожан не кликав об’єднуватися, а про ланцюг єднання його повідомила поліція. Тому після служби віряни порозходилися додому.

А віруючі з іншої церкви таки спробували створити ланцюг єднання. Відзначимо – відстань від одного храму до іншого кілька кілометрів, а людей назбиралося приблизно на метрів 200. Всі рушили до церкви проте на півдорозі вирішили розходитися.  

Відзначимо, у Княгининку діє дві релігійні громади – УПЦ та громада Київського патріархату. Люди з обох церков між собою не ворогують. До цього часу жодних конфліктів поміж вірянами не виникало.

Читайте також: "Живий ланцюг" об'єднав Луцьк. Фоторепортаж

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter