Протягом 18-19 лютого працівники групи піротехнічних робіт у Волинській області вилучили та знешкодили 10 боєприпасів минулої війни, знайдені волинянами у лісових масивах Володимир-Волинського, Турійського, Ківерцівського, Маневицького районів.

Читайте також: На Волині за тиждень знищили 68 боєприпасів часів Другої Світової війни (фото)

Про це повідомляють на сайті волинських рятувальників.

Так, 18 лютого староста Гайківської сільської ради Володимир-Волинського району фотографував гусей, які вже прилетіли з теплих країв. По дорозі додому в лісосмузі він помітив заіржавілий підозрілий предмет.

Довго не роздумуючи, чоловік зателефонував на "101" та повідомив про небезпечну знахідку рятувальників. Сапери ДСНС ідентифікували її як один артилерійський снаряд калібру 122 мм.

Читайте також: У Луцьку в покрівлі приватного будинку знайшли купу воєнних боєприпасів

У лісі поблизу села Туровичі, що у Турійському районі,  чорні археологи знайшли застарі вибухонебезпечні предмети та повідомили про це Служби порятунку. Працівники групи піротехнічних робіт АРЗ СП УДСНС України у Волинській області, які виїхали за викликом, вилучили та знешкодили  сім  76-міліметрових артилерійських снарядів  часів Другої Світової війни.

19 лютого ще два артснаряди 152 та 76 міліметрів, знайдених  свідомими громадянами поблизу лісосмуг у селах Тростянець Ківерцівського та Годомичах Маневицького районів, сапери ДСНС знищили у встановленому порядку в спеціально відведеному для цього місці. 

Управління ДСНС України у Волинській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook