На Волині  у селищі Олика у КП "Волинська обласна психіатрична лікарня" загалом виявили у 16 осіб.

Читайте також: На Волині на швейній фабриці – спалах коронавірусу

Про це йшлося під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції 10 травня.

Нагадаємо, раніше повідомляло, що у КП "Волинська обласна психіатрична лікарня" коронавірусну інфекцію виявили у 14 людей – дев’яти медиків і п’яти пацієнтів.

Сьогодні ж на брифінгу директорка Волинського лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко поінформувала, що у КП "Волинська обласна психіатрична лікарня" в селищі Олика на сьогоднішній день нових випадків захворювання не зареєстровано, наразі там запроваджено посилений протиепідемічний режим, проводяться всі необхідні заходи дезинфекції, пише ІА Волинські Новини.

Читайте також: Одна жінка померла: у місті на Волині священник та прихожани церкви захворіли COVID-19

"Всього виявлено 16 випадків, з яких десять медичних працівників та шість пацієнтів закладу, одна хвора померла. Всі хворі перебувають на лікуванні, шість хворих госпіталізовані у Волинську обласну інфекційну лікарню. За медпрацівниками проводиться спостереження, вони знаходяться на амбулаторному лікуванні. Наразі обстежено понад 60 контактних осіб, в подальшому дослідження відбуватиметься методом полімеразно-ланцюгової реакції. Також встановлюється коло контактних осіб серед персоналу та пацієнтів лікарні", – розповіла Наталія Янко.

Нагадаємо, 4 травня стало відомо, що від коронавірусу в психлікарні померла волинянка. Із нею контактували близько 50 людей, як пацієнти відділення, куди її госпіталізували, так і медичні працівники.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook