У Камені-Каширському та Локачинському районах правоохоронці виявили сумнівну деревину. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: На Волині у лісгоспі виявили незаконну рубку дерев (фото)

Транспортні засоби, котрі перевозили лісопродукцію, вилучили. За обома фактами поліція розпочала кримінальні провадження.

Учора, на автодорозі у селі Бронниця Камінь-Каширського району співробітники сектору реагування патрульної поліції зупинили трактор МТЗ-920 з причіпом, завантажений сосною. За кермом транспортного засобу перебував 20-річний місцевий житель. Жодних супроводжуючих документів на  деревину у чоловіка не було. Пояснити походження лісу водій не зміг.

Трактор та деревину поліцейські вилучили. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Напередодні у Локачинському районі правоохоронці затримали автомобіль ЗІЛ, під керуванням 56-річного жителя Ківерцівського району, котрий перевозив 24 колоди дуба.

Читайте також: На Волині чоловіки, незаконно рубаючи ліс, завдали збитків на 45 тисяч гривень

З  метою перевірки законності походження деревини транспортний засіб також вилучили.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1  ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook