За минулий тиждень на Волині ліквідували 24 пожежі, з яких 2 – трав’яного настилу на площі понад 16 га, здійснили 4 виїзди на проведення аварійно-рятувальних робіт. Під час ліквідації пожеж виявлено тіло 1 людини, повідомляє ГУ ДСНС України у Волинській області.

Читайте також: Три автівки вщент згоріли: у жахливій ДТП загинуло чотири людини (фото, відео)

16 травня о 05:21 надійшло повідомлення про пожежу в селі Гредьки Дубівської сільської громади Ковельського району: горів дерев’яний житловий будинок. На місці події працювали рятувальники 19-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Ковеля, працівники місцевої пожежної охорони сіл Облапи та Доротище.

На момент прибуття вогнеборців пожежа, що виникла в кухні, поширилася на меблі й хатні речі, сягнула перекриття й покрівлі.

На місці пожежі виявлено тіло 56-річного чоловіка з інвалідністю. Горіння ліквідоване. Обставини загибелі людини встановлюються. За попередніми даними, до пожежі призвело необережне поводження з вогнем загиблого.

Читайте також: Четверо дітей лишилися без даху над головою: родині з Волині потрібна допомога

Минулого тижня рятувальники ліквідували 2 пожежі на відкритих територіях, що охопили значні площі. Обидві пожежі трапилися внаслідок необережного поводження з вогнем громадян.

У селі Кадище Цуманської селищної громади Луцького району працівники 6-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Ківерці та вогнеборці місцевих пожежних команд селищ Цумань та Олика ліквідували загорання чагарників на площі 4,3 га.

13 травня працівники 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька ліквідували загорання сухої трави, що осередками охопила угіддя на площі 12 га біля села Новостав Боратинської сільської громади Луцького району.

Минулого тижня співробітники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Волинській області знешкодили 13 боєприпасів. Зокрема 4 вибухонебезпечні предмети вилучені й знешкоджені у Камінь-Каширському районі,  5 – у Ковельському, 1 – у Луцькому та 3 – у Володимир-Волинському районі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook