Через загрозу африканської чуми на Волині за час неблагополуччя в зоні епізоотичного осередку (Любомльський район) відстріляли та знайшли мертвими 14 диких кабанів.

Читайте також: Забезпеченість України власною свининою впала до 40%

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

Трупи відстріляних диких кабанів та тварин, що загинули, знищені з дотриманням вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней. Проведена дезинфекція місць захоронення. Під час відстрілу диких кабанів забезпечили участь спеціалістів ветеринарної медицини з метою проведення ветеринарно-санітарної експертизи та відбору біоматеріалу.

В зоні захисту добуто 13 диких кабанів від яких відібрано біоматеріал, з яких 8 направили у Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати дослідження – ДНК вірусу африканської чуми не виявлено, 5 проб – в роботі.

Читайте також: Поляки передумали будувати "стіну" на кордоні з Україною

Зазначають, що спеціалістами ветеринарної медицини у районах та містах області здійснюються подвірні обходи господарств приватної форми власності, з метою обстеження дворів та огляду наявного свинопоголів’я, хворих та загиблих тварин не виявлено.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter