39 працівників митної служби відсторонили на період проведення дисциплінарних проваджень щодо можливого порушення ними присяги держслужбовця.

Читайте також: Оголосили конкурс на посаду керівника Волинської митниці (документ)

Про це повідомляють на сайті Державної митної служби.

На засіданні РНБО, яке відбулося 15-го квітня оприлюднили інформацію щодо встановлення можливої причетності посадових осіб Державної митної служби до протиправного переміщення товарів на митну територію України, організованого суб’єктами, щодо яких РНБО застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

В рамках здійснення заходів встановлення контактів та взаємодії посадових осіб митниць Держмитслужби з фізичними та юридичними особами, до яких застосовано персональні санкції рішенням РНБО, та з метою з’ясування можливого порушення такими посадовими особами митниць Держмитслужби Присяги державного службовця в частині дотримання вимог Конституції України, законів України, сумлінного виконання ними своїх службових обов’язків порушено дисциплінарні провадження.

Читайте також: З'явився повний список волинських митників, яких відсторонили від роботи (відео)

Зокрема листом Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби ініційовано дисциплінарні провадження щодо працівників наступних митниць з їх відстороненням від виконання службових обов’язків:

  • Одеська митниця – 18 осіб;

  • Закарпатська  митниця – 12 осіб;

  • Волинська митниця – 4 особи;

  • Галицька митниця – 1 особа.

Крім того, наказом Голови Держмитслужби Павла Рябікіна такі ж заходи вжито стосовно 4 начальників митних постів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook