На Ратнівщині у селі Шменьки для дітей відкрили ігровий майданчик.

Читайте також: Волинян запрошують на відкриття стадіону

Про це повідомляє УКРОП Волинь.

Реалізація задуму місцевих активістів стала реальністю завдяки участі у співфінансуванні Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Шменьки належать до Здомишельської сільської ради. Хоча у селі проживає майже 600 осіб, власного навчального закладу у населеному пункті немає і всі діти ходять у школу та дитячий садок Здомишля. 

"Сільські діти у Шменьках не мають, де проводити активне дозвілля, бо, зазвичай, дитячі майданчики заходяться поблизу школи, – розповідає Здомишельський сільський голова Андрій Головій. – От і виникла ідея обладнати у селі спеціальну відпочинкову зону для малечі. Але сільська рада сама не змогла "потягнути" такий проект. Тому й звернулися за сприянням до районних представників Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Сформували ініціативну групу з місцевих жителів, обговорили задум із громадою села, підготували проект, зібрали частину коштів. Фонд теж ретельно виконав свої зобов’язання і тепер у Шменьках – чудова відпочинкова зона".

Проект розпочали реалізовувати у кінці 2017 року. Поступово обладнали ділянку для майданчика, далі встановили каруселі, гойдалки, гірки тощо. Поруч з майданчиком встановили лавочки. Допоміг у впровадженні проекту депутат Ратнівської районної ради від УКРОПу Федір Дерев’янко. Так, спільними зусиллями сільської ради, громади, депутатів і Фонду у селі Шменьки діти та їхні батьки отримали місце, де можна весело і змістовно провести час. 

Читайте також: У Любче відкрили дитячий майданчик та відзначили День села

Урочисте відкриття дитячого майданчика приурочили до Дня села. Отож зібралися майже усі жителі та їхні гості. Виступи вокальних колективів, вітальні слова, лотереї більше вабили дорослих, а от малечу розважали аніматори, яких з нагоди свята запросили представники Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". 

"Кожен проект, реалізований для дітей, – це особливий успіх. Діти – наше майбутнє і ми прагнемо зробити усе, щоб вони повноцінно розвивалися і зростали, – зазначила під час відкриття ратнівський представник Фонду "Тільки разом" Юлія Корнелюк. – Сподіваюся, спільні справи на благо малечі будуть лише множитися. Тільки разом ми можемо успішно і впевнено реалізовувати цікаві ідеї для розвитку громади!"

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter