Нещодавно відбулася робоча зустріч Юрія Погуляйка з Ярославом Ставярським (Люблінський Маршалк) та Лехом Справкою (Люблінський Воєвода) у Польщі.

Читайте також: Через волинську митницю рейсовим автобусом намагалися провезти харчові добавки

5 лютого голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко прибув до Польщі з робочим візитом, яке відбувалося два дні. Цей приїзд був здійснений для того, щоб взяти участь у тринадцятому Форумі Європа-Україна "Нові можливості, старі загрози" в місті Жешув, пише lutsk-future.

Саме 6 лютого відбулася ділова зустріч пана Погуляйко з Ярославом Ставярським та Лехом Справкою. Під час цієї зустрічі обговорювали важливі питання, які стосуються покращення транскордонного співробітництва між Польщею та Волинню.

Одним з основних питань було відкриття додаткового пункту пропуску "Збереже-Адамчуки" на літній період з 28 червня 2020 року по 28 серпня 2020 року. Згідно з результатами цієї зустрічі буде створена робоча група з фахівців Люблінського воєводства та Волині. Ця група буде займатися питаннями з відкриття додаткового пункту пропуску в туристичний сезон та роботою спільного об’єднання "Єврорегіон Буг".

Зокрема, було обговорено можливі шляхи заохочення польського бізнесу в розбудову Шацьких озер для розвитку туристичної діяльності. Також, планують написати спільний стратегічний проєкт для майбутньої програми міжнародної співпраці "Польща-Білорусь-Україна 2021-2027" для відновлення палацу Радзивилів в Олиці.

Читайте також: Білорус через волинську митницю намагався провезти більше тисячі пачок цигарок

Нагадаємо, Форум "Європа-Україна" проводиться щорічно від 2007 року. Він є ключовою подією, яку було організовано Варшавським інститутом східних студій. Головною темою тринадцятого Форуму стане продовження реформи й модернізація України в ситуації президентських та парламентських виборів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook