Військовослужбовець, який на смерть збив жінку та залишив місце пригоди, отримав умовне покарання терміном на три роки.

Читайте також: На Волині судитимуть чоловіка, який напав на поліцейських

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 7 серпня, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Встановили, що 31 травня 2016 року обвинувачений, який є військовослужбовцем військової частини А1008 та учасником бойових дій, рухався по вулиці Луцькій у Володимирі-Волинському в сторону обласного центру Волині на автомобілі "Mitsubishi Galant" зі швидкістю не меншою 96,6 км/год. Перевищуючи максимально дозволену швидкість в межах населеного пункту, він допустив наїзд на жінку, яка від отриманих травм померла на місці ДТП.

Читайте також: На Волині колишній митник через суд намагається поновитися на посаді

Обвинувачений визнав свою вину, розповівши суду, що жінку він побачив, коли вона знаходилась на середині його смуги руху, тому він прийняв кермо ліворуч та почав гальмувати, однак зіткнення не вдалось уникнути. Чоловік зауважив, що вийшовши з автомобіля, він побачив, що здійснив наїзд на жінку, котра не подавала ознак життя. Оскільки був у шоковому стані, тому покинув місце пригоди. Військовий щиро розкаявся у вчиненому злочині та просив суворо не карати. До слова, він не дав згоду на застосування Закону України "Про амністію у 2016 році".

Отож, суд визнав його винним та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки, втім на підставі ст. 75 кк України звільнив від призначеного покарання, якщо він протягом 3 років не вчинить нового злочину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter