3-го жовтня під час рибоохоронного заходу на ринку Іванич затримали громадянина, який здійснював продаж 47 кг риби.

Читайте також: В Україні ввели жорсткі штрафи за полювання на червонокнижного лося

Чоловік продавав коропа – 18 кг, товстолоба – 17 кг та карася сріблястого – 12 кг. Документів, що підтверджують законність походження біоресурсів та сертифікату якості у порушника не було в наявності, – повідомляє Державне агентство рибного господарства.

Правоохоронці склали протокол, всі матеріали відправили в суд для притягнення особи до відповідальності.

У період з 3-го по 10-те жовтня працівниками Волинського рибоохоронного патруля спільно із громадськими інспекторами проведено шість рибоохоронних рейдів під час яких викрито вісім порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, було виявлено шість порушень любительського рибальства.

Читайте також: 20-річний грибник застрелив чоловіка, але повідомив, що випадково знайшов тіло на Закарпатті

"Звертаюсь до громадян з проханням, перед тим, як купувати біоресурси на ринках чи у місцях збуту – поцікавтеся, будь ласка, щодо наявності будь-яких документів, що підтверджують законність їх походження. Якщо документів немає – одразу телефонуйте до рибоохоронного патруля. Не ставайте співучасником порушення!", – заявив керівник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter