Колишній голова Боблівської сільської ради Турійського району допустив чоловіка до виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини. Про це стало відомо з вироку Турійського районного суду.

Читайте також: На Волині під час полювання вбили чоловіка

3 серпня по вересень 2018 року Боблівський сільський голова за власною ініціативою без належної розробки, затвердження проєктно-кошторисний документації та залучення будівельних організацій, які можуть виконувати роботи, пов'язані з підвищеною небезпекою, організував та проводив роботи з ремонту та перекриття даху приміщення дитячого садка, що перебуває у комунальній власності Боблівської сільради.

До виконання робіт на висоті, без належного оформлення трудових відносин очільник сільради залучив місцевого жителя. Чоловік, виконуючи роботи, впав з даху, отримав значні переломи, розриви легень уламками ребер та численні крововиливи, що призвело до смерті.

Відповідно до висновку судової інженерно-технічної експертизи сільський голова не організував належним чином безпечне виконання робіт на висоті, не створив безпечних умов під час виконання робіт на висоті.

Колишній сільський голова у суді винуватим себе у вчиненні злочину визнав повністю, щиро розкаявся, просив суворо не карати. Також він розповів, що залучив місцевого жителя до цих робіт без належного оформлення трудових відносин, оскільки будівельна організація вартість вказаних робіт оцінила у 800 000 гривень, яких у сільської ради не було.

Дружина загиблого чоловіка жодних претензій майнового та морального характеру до обвинуваченого не має, завдані їй збитки обвинуваченим повністю відшкодовані, просила не призначати останньому сувору міру покарання.

Читайте також: На Волині на шкільному майданчику сталася стрілянина між чоловіками

Суд визнав колишнього сільського голову винуватим у вчиненні злочину та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк один рік 6 місяців з позбавленням права займати посади, що пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у сфері охорони праці та виконання робіт з підвищеною небезпекою, на строк один рік.

Але, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнив чоловіка від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку один рік не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

Також чоловік повинен сплатити документально підтверджені процесуальні витрати на залучення експерта у розмірі 16328 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook