Під час проведення рейдової перевірки в мисливських угіддях, неподалік с. Башова, урочище "Моново" на території лісового масиву ДП ДГ "Перше травня" було виявлено труп самця лося, орієнтовною вагою біля 300 кг. 

Читайте також: На Волині браконьєри жорстоко розстріляли 7 ланей у вольєрі

Про це одразу повідомили правоохоронні органи, повідомляє Державна екологічна служба Волинської області.

При огляді трупа самця з лівої сторони туші, у верхній частині над хребтом зі сторони лопатки, виявили проникаючий отвір розміром майже два сантиметри.

У зв’язку з тим що, туша мала їдкий (трупний), неприємний запах, прийнято рішення про її  утилізацію. Наразі тривають слідчо-оперативні дії по виявленню винних осіб.

Нагадуємо: полювати на лося ЗАБОРОНЕНО, адже "Лось європейський" занесений до Червоної книги України. Відповідно до ч.1 ст.248 КК України, полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: На Волині у лісі встановили фотопастки

Якщо ви стали свідком незаконного полювання, добування диких тварин, просять повідомляти Державну екологічну інспекцію у Волинській області за телефоном гарячої лінії: 0332 72 33 96.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook